mormorpoesi

Direktlänk till inlägg 6 juli 2014

Man blir aldrig för gammal!

Av Lisbeth Engvall - 6 juli 2014 09:11

Men är det så? - är man gammal nu? Det har kommit gråa hårstrån i råttfärgen som jag borde göra något åt eller så inte alls. Grått är väl snyggare än råttgråbrun eller vad nu min hårfärg kallas. Förr hette det att jag var cendré men jag vet inte och asch det har egentligen ingen betydelse för innanför hårfästet är jag någonstans mellan 5-70. Ibland 5 när leken tar vid med Malte, ibland 70 när kroppen känns tung och trött och för det mesta nånstans däremellan.

Fyllde alltså 68 i fredags och det var en fantastisk härlig dag med allt som ska vara på en födelsedag.


Kom till Espevik på sen em och blev rejält bortskämd. Flaggan var hissad, ballonger vid dörren och bordet vackert dukat med presentbord därtill. Anton stod vid grillen och fixade som vanligt köttet perfekt till en utsökt middag. Han är händig med sånt Anton tror nog han skulle kunna ta en plats i småkockarna på tv. Som seden är på mina födelsedagar ska det bjudas på jordgubbstårta och den hade Angelica fixat så jag behövde inte göra något bara njuta. Supergod var den lillan. Sånt kallar jag födelsedag. Så gick kvällen i det rödas tecken med jordgubbar och Kroatiskt vin och undrar om det inte slank ner något spanskt och chilenskt också. 

Kvällens höjdpunkt var ändå presentöppning men vacker prinsesspapper inslagna paket från Malte. Han hade själv bestämt att just detta skulle mormor ha och ni skulle inte kunna gissa om ni så höll på en hel dag och gissade.

Jag fick något som jag aldrig fått på någon födelsedag vad jag kan minnas, den kom lite efter min barndom, jo har ni kommit på det, - en Barbiedocka. Så nu har jag en alldeles egen liten docka och jag tror minsann att Malte gärna ville låna den lite.

Jag fick också ett par trisslotter en med vinst en utan. När jag kom hem upptäcker jag att det är nitlotten som kommit med hem och den andra, antagligen slängd i soporna.  Men Angelica är inte Angelica om hon inte efter telefonsamtal från mig vänder ut och in på soporna och hittar vinstlotten. Vad gör man inte för 60 kr.  Underbart!

Dessutom innehöll presentbordet godsaker för kropp och själ att användas för invärtes bruk. Det spar vi på ett tag för jag tror det fortfarande skvalpar runt goda viner i mina blodådror.


Undrar om Affe är trött idag? Kl är 10 han var uppe pratade en stund med mig och nu hör jag honom snarka i bingen igen. Han behöver väl sova antar jag.

Jag tar väl och hänger i soffan ett tag och sappar lite på tv. Ha en bra dag alla!   

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisbeth Engvall - 9 juni 2014 16:55

Nu  har jag varit hemma en vecka sen min semestertur med buss till Kroatien och hunnit smälta intrycken. Det är lite speciellt att åka buss, man kommer närmare sina reskamrater än vid en flygresa. Jag tycker ganska bra om den typen av resor, det är b...

Av Lisbeth Engvall - 31 mars 2014 06:08


"Diana Hallberg blev färdig lärare 2011 och är behörig att undervisa i bild, engelska, matematik och svenska upp till årskurs sex. Men medan hon läst två terminer bild har hon bara läst en halv termin matematik. Och efter samtal med sin rektor fick ...

Av Lisbeth Engvall - 30 mars 2014 09:18

Ja hur gick det nu för Lisbeth och hennes klocka? Det gick inte alls. Jag befinner mig fortfarande i vintertid och så får det förbli om inte någon annan tycker att klockvisarna ska vara på något annat vis.  Varför ska vi hålla på med detta egentlig...

Av Lisbeth Engvall - 29 mars 2014 14:52

Eftersom jag nu måste vänta! Vänta på att köttet ska bli klart och vänta på att den som eldar ska sluta med det så jag kan andas ute igen.  Klockan ska flyttas igen. Jag vet att när trädgårsmöblerna ska fram ska visarna flyttas framåt på klockan. M...

Av Lisbeth Engvall - 29 mars 2014 07:41

Funderar så här på morgonen om jag löst problemet med stölder av kort och bankomatuttag. Drömde inatt om en man som försökte ta ut pengar i en nykonstruerad bankautomat. Han fick hela tiden elstötar när han försökte knappa in sin kod. Jag talade om...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2014
>>>

Kategorier

Barngodis

Malte hittade min stickning och tog stickorna för mig. Jag fick köpa tillbaka dem för 15 kr och plocka upp maskorna igen. 

Fotoglädje

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards